Милко Божков  открива изложба живопис Есен в Тоскана“ в галерия

...
Милко Божков  открива изложба живопис Есен в Тоскана“ в галерия
Коментари Харесай

Изложба Есен в Тоскана“ на Милко Божков в галерия Дяков

Милко Божков  открива галерия живопис „ Есен в Тоскана “ в изложба „ Дяков “. След експозицията на художника „ Пътят към Атон “, в този момент той демонстрира усещанията си от траяло повече от месец пътешестване из Тоскана в Италия. 

Акад. Светлин Русев споделя за художника: Емоционален, без да е прочувствен, лиричен, без да е книжовен, пластически приключен, без да е прост, Милко Божков е събитие над суперлативите и похвалите, съпоставим не с европейските и международните стандарти, а с освен това - самичък със себе си, с благословената душа на създателя.

Милко Божков има над 80 независими изложения в Австрия, България, Германия, Люксембург, Полша, Русия, Франция, Холандия, Чехия и Швеция. Участва в над 100 общи художествени изложения за живопис или графика в България и в чужбина.

Негови произведения са владеене на Библиотеката на Конгреса в Съединени американски щати, Националната библиотека на Франция, Чешката национална изложба,  Галерията на префектура Канагава Япония, Колекцията за модерно изкуство „ Петер Лудвиг “ – Аахен, Колекция Юго Вутен, Музея на изкуствата – Портланд, Музея за модерно изкуство – Шчечин и други

Носител е на награди за живопис, измежду тях са Национална премия за живопис „ Захари Зограф “ (2002) и Годишна национална премия за живопис „ Владимир Димитов – Майстора “ (два пъти).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР